SİLİFKEDEN TÜRKİYE ŞAMPİYONU

Avcılık ve Atıcılık Federasyonun Konya’da gerçekleştirdiği Trap atışı Türkiye Şampiyonasında bir Silifkeli birinci oldu .

Türkiye olimpiyat hazırlıkları okuluna devam ederek atıcılık sporunu geliştiren Osman Can Aydın Türkiye Gençler Trap atışında hem Silifke’nin hem de köyü olan Işıklının yüzünü güldürdü . Geçmiş dönemlerde Silifke’de eski çöplük denilen yerde hazırlanan atış poligonu birçok Silifkelilerin bayan – erkek dahil atıcılık sporunu geliştirmesi için bir çalışma alanı olmuştu . Hem atış sporunun geliştirilmesi hem Osman Can Aydın’ın yetişmesi hususunda bilgisine başvurduğumuz Silifke Avcılık ve Atıcılık Kulübü eski başkanı Süleyman Uğur bu hususta şunları söyledi ; “ Ben Silifke Avcılık ve Atıcılık kulübü başkanlığına seçildikten sonra kulübün avcılık yerine atıcılık alanında çalışmalarına daha önem verdim . Bunun için gerek Silifke Belediyesi ile gerekse Mersin İl Avcılık ve Atıcılık kulübü yöneticileriyle işbirliği yaparak Silifke’nin Bahçe Deresi yolu üzerindeki eski çöp depolama alanını bir takım değişikliklerle atıcılık poligonu yaptık . Tüm yönetim kurulu üyelerimin gayretiyle burada zaman zaman milli bayramlar için Silifke Festivali için gerek tek kurşun gerek trap sporunda birçok kupa yarışmaları yaptık . Ayrıca ilçemizin bay – bayan atıcılarını değişik ilçelerde ve illerde yapılan atıcılık şampiyonalarına götürdüm . Bunlar içinde çok verimli atıcılarımız çıktı . Bunlardan biri de geçen Türkiye finalinde birinciliği elde eden Osman Can Aydın oldu . Osman Can Aydın’ın ailece atıcılık sporunda çok gelişmiş olduğunu belirtmek istiyorum . Babası da şuanda Türkiye Avcılık ve Atıcılık Kulüpleri 3.liginde devam etmektedir . Ben bu ailenin atıcılık sporuna kazandırılması için gerek kendimden gerekse Türkiye Avcılık ve Atıcılık kulübünden silah ve malzeme gibi birçok araç temin ettim . Bu gencimizi ilk tanıdıktan sonra onda bir ışık olduğunu sezdim ve onun Türkiye Avcılık ve Atıcılık Spor Okuluna gönderilmesini sağladım”dedi.

Bu hususta Süleyman Uğur şunlara değindi ; Biz Silifkeliler kendi yetiştirdiğimiz sporcunun emeklerini takdir edip onu kutlayıp daha da teşvik etmeyi bilmiyoruz . Bu gencimizin birinci olması hepimizin gururudur . Bu hususta yetkili idarecilerimiz hem haber konusunda hem onun ileri gitmesi hususunda üzerine düşeni yapmasında yarar vardır . Osman Can Aydın eğer başka bir ilden olsa belki yer yerinden oynardı . Ama Silifkelilerin hiçbir şey olmamış gibi davranmasını şahsen üzülerek seyrettim . Ben bu hususta gencimize geçmişte olduğu gibi şimdide destek vereceğim diyip açıklamasını bitirdi .  

https://twitter.com/SilifkeGazetesi
Share

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir