Köy takımı Homurlu 1951, BAL’da

Mersin Süper Amatör Lig play-off maçlarında grubu lider tamamlayan Homurlu 1951 Spor şampiyon olarak Bölgesel Amatör Lig’e (BAL) yükseldi. Yeni sezonda Bölgesel Amatör Ligde Silifke Belediyespor ve Homurlu 1951 Spor Mersin’i temsil edecek, Mersin’i temsil edecek 3. takım ise Playout maçında Erdemli Belediyespor ve Anamur Belediyespor karşılaşmasının galibi sonucu belirlenecek. Erdemli Belediyespor ve Anamur Belediyespor Playout maçının 2 ekibinde ortasında bulunan tarafsız saha Silifke Şehir Stadında olması beklenirken, maçın yeri günü ve saati ileri ki günlerde belli olacak.
Mersin Süper Amatör Lig’de mücadele eden ve bir köy takımı olan Homurlu 1951’in hikayesi Bölgesel Amatör Ligde devam edecek. Mersin spor camiasında hiç kimsenin şans vermediği, ligin en mütevazi kadrosuna sahip olan Homurlu 1951 Spor, play-off’da ki son maçında güçlü Mersin Camspor ile karşılaştı. Camspor’u 2-1 yenerek adını Bölgesel Amatör Lig’e (BAL) yazdıran Homurlu, büyük bir sevinç yaşadı.
Homurlu’da oynanan maça taraftarlar büyük ilgi gösterirken maçta zaman zaman tansiyon da yükseldi. Kazanan takımın direk BAL’a çıkacak olması, bütün sezonun emeğinin tek maça bağlı olması maçın atmosferini yükseltti. Yer yer gerginlik olsa da 2 gençlik kulübünün final gibi maça çıkması spor camiasını ayrıca mutlu etti.
Kulübün başkanlığını yapan Homurlu halkından olan Başkan Murat Dalgıç,”Bölgesel Amatör Lige çıktığımız için çok mutluyum. Her zaman yanımda olan başta eşim olmak üzere, Şampiyonlukta emeği olan, bu takımda idmanda dahi formasını terletmiş futbolcu gardaşlarıma, hocamız Sedat Hazımoğlu’na, Macit Bozlu hocama, yöneticilerimiz Mesut Turak, Yusuf Gengeç, İbrahim Çobanoğlu’na, her zaman bizimle olan Mehmet Sofi gardaşıma, bizi yanlız bırakmayan taraftarımıza bütün köy halkına, maddi manevi sezon boyunca bizi destekleyen Teknopanel yönetim kurulu başkanı Orhan Kahveci’ye, Kısacası kalbi bizimle atan herkeze sonsuz teşekkür ediyorum.” dedi.
Homurlu 1951 Spor Teknik Direktörü Sedat Hazımoğlu,”Geçen yaz hazırlıklarına başladığımız 2021-2022 futbol sezonu süper amatör ligini bugün yaptığımız maçta galip gelip şampiyon olarak tamamladık ve Bölgesel Amatör lige çıktık. Çıktığımız bu zorlu yolda başta en büyük pay sahibi bizimle yola çıkan ve sonradan aramıza ailemize katılan tüm futbolcu kardeşlerimi, yöneticilerimizi, taraftarlarlarımızı, köy halkımızı kutluyorum. Çok sevinçliyim, inşallah takımımız daha iyi yerlerde olacak.”dedi.

https://twitter.com/SilifkeGazetesi
Share

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir