SİLİFKE’DE ŞEHİTLİK VE TABİAT PARKINDA KOKUDAN DURULMUYOR , ZİYARETÇİ KAPIDAN GEÇEMİYOR

Silifke’nin çıkışında mevkii olarak Çamdüzü kavşağında bulunan Kıbrıs Şehitliği ve Hatıra Ormanı kötü görüntü ve pis kokuya teslim edildi .

Her yıl binlerce turist ve gezgin tarafından ziyaret edilen ve turlar düzenlenen Silifke Kıbrıs Şehitliği’nin etrafına ve önüne bırakılan hayvan kemikleri ve etleri yüzünden gelen şikayetler son günlerde havaların sıcaklığı ile daha da arttı .

Bölge esnaflarından ve sakinlerinden olan Şahhane Düğün Salonu sahibi ve Şerife Yılmaz’ın Mersin Büyükşehir Belediyesinin sorumluluğunda olan bu bölgenin şikayetlere rağmen bu konuda herhangi bir önlem alınmadığını ve çözüm üretmediğini aktardı .

Kimliği belirsiz kişiler tarafından Şehitlik önüne bırakılan et ve kemik atıkları sokak hayvanlarının beslenmesi için bırakıldığı düşünülüyor . Ancak bu durum bölgede başı boş sahipsiz sokak hayvanlarının sayısının artmasına ve Şehitlik ziyaretine gelen turist ve gezginlere saldırdığını aktardılar.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğu bölgesinde olan ve terk edilen Kıbrıs Şehitliğine bakım yapılmasını ayrıca kötü koku ve görüntünün giderilmesi adına tepkiler büyüyor . Cimer ve Büyükşehir Belediyesine yapılan şikayetlerin dikkate alınmadığını aktaran bölge halkı yetkililerden çözüm bekliyor.

https://twitter.com/SilifkeGazetesi
Share

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir