SEÇİMLE İLGİLİ İLK AÇIKLAMA BÜNYAMİN UÇAR’DAN

14 Mayıs Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerini değerlendiren CHP İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, Silifke’deki sonuçtan memnun olduklarını ancak ülke genelinde yüzde 50+1’e ulaşamadıkları için üzüntülü olduklarını dile getirdi.

CHP İlçe Başkanı Bünyamin Uçar seçim sonuçları ile ilgili yaptığı açıklamada; “Günlerdir vatanımızın ve milletimizin güzel yarınları için koşturduk.

14 Mayıs 2023 günü yapmış olduğumuz Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçiminde,  Silifke’miz ve Mersin açısından sonuçlar bizi memnun etse de ülke genelinde arzuladığımız sonuç olan; biz ve hiç bir adayın %50+1 oy dilimine ulaşamadığı görülmüştür. Alınan sonuçlar 2.tur seçimlerin yapılacağı gerçeğini ortaya çıkarmıştır.

14 Mayıs’ta göstermiş olduğunuz üstün gayret ve görev bilinci ile CHP Silifke’de %35.82 ile bugüne kadar ki en yüksek oy oranına ulaşmıştır. 13. cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu %54.07 ile Erdoğan’ dan 16 puan fazla oy almıştır. Bu sonuçlar iradesini beyan eden başta siz değerli Silifke halkı olmak üzere, sandıklara sahip çıkan avukat arkadaşlarımızın, sandık sorumlularımızın, okul sorumlularımızın, gözlemcilerimizin, gecesini gündüzüne katarak çalışan kadın-gençlik ve örgüt yöneticilerimizin üstün gayreti sayesindedir. Millet İttifakı üyesi partilerimizin emeklerini, özverilerini yadsımamız mümkün değildir.

Bu düşüncelerle aynı emek, özveri ve kararlılıkla 2.tur çalışmalarımıza bugün itibarı ile başladık. Vatan sorumluluğu ve gelecek kaygısı ile mücadele eden siz yol kıymetli arkadaşlarıma, oy veren vermeyen halkımıza teşekkürü bir borç bilirim.”

28 Mayıs cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum . Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu için yoğun çalışmamız devam edecek , hayırlısı ile 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olacaktır , dedi .

https://twitter.com/SilifkeGazetesi
Share

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir