SEÇİM SONUÇLANDI ARADAKİ FARK KAPANIR MI ? AÇILIR MI ?

2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri tamamlandı , sonuçlar YSK’nın açıklamasıyla kesinleşti .

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan ve Millet İttifakı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu karşı karşıya geldi. YSK’nın açıklamasına göre ;

Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 49.51, Kemal Kılıçdaroğlu’nun yüzde 44.88, Sinan Oğan’ın 5.17, Muharrem İnce’nin yüzde 0.44 oy aldığı görülmüştür” dedi .

İlk turda Recep Tayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu arasında ki oy farkı ; 2.520.164 olarak açıklandı. Sinan Oğan 2.829.634 oy , İnce 238.690 oy alarak seçimi tamamladı .

Türkiye geneli geçersiz oy sayısı ; 1.036.565 olarak ve kullanılmayan oy olarak ise ; 8.429.206 olarak açıklandı . Aradaki 14 günlük süreç içerisinde ise yaklaşık 50 bin Türk Genci daha yeni seçmen olarak yaşını doldurup seçimlere katılacak .

Yaklaşık olarak 13  – 14 milyon oy 2. turda el değiştirecek . Buda seçimin kaderini belirleyecek. Sinan Oğan ile Kemal Kılıçdaroğlu arasında ki yakınlık onu Millet İttifakına yakın olarak gösteriyor . Sadece eğer Sinan Oğana verilen oy ve seçmen Kılıçdaroğluna yönelirse aradaki fark kapanıyor . Ancak seçmenin düşüncesi farklı yönde ilerlerse fark daha da açılacak gözüküyor .

Millet ittifakına göre ; seçimi ikinci turda alacaklarını hem Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu hemde Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş sürekli dile getirdiler . Farklı bir senaryo ile karşılaşılırsa eğer Recep Tayyip Erdoğan ikinci turda %50 – %60 arasında oy almayı planlıyor .

Kısacası seçim kaderini bu 15 milyon civarında oy belirleyecek . Vatanımıza , milletimize hayırlı olsun . Bizim derdimiz Silifke’dir . Ülkemiz kazansın , Silifke kazansın .

https://twitter.com/SilifkeGazetesi
Share

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir