ÇALTIBOZKIR’DA KÜLTÜR EVİ VE KÜTÜPHANE AÇILDI

Çaltıbozkır Mahallesi’nde Sina İlkokulunda bulunan iki ayrı binaya, 2008’de Hakkari’de vatani görevini yaparken şehit olan piyade komando er İbrahim Okur anısına düzenlenen bir yörük kültür evi ve 2014 yılında bir trafik kazasında hayatını kaybeden Dr. İsmail Köklü’nün adını taşıyan halk kütüphanesi açıldı.

Açılışa Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner, Silifke Belediye Başkanı Yardımcısı Eyüp Arslan, TRT Çukurova Bölge Müdürü Sabahattin Kahraman, Silifke Orman İşletme Müdürü Hasan Aslan, Ziraat Odası Başkanı Cafer Doygun ve Silifke protokol üyeleri katıldı.

2018 yılında kurulan Çaltıbozkır Derneği tarafından onarılan okulda açılan Dr. İsmail Köklü Kütüphanesi ve Yörük Kültür Evi katılımcıların kurdele kesmesi ile hizmete girdi.

Açılış programında konuşan Çaltıbozkır Derneği Başkanı Mehmet Asım Özçalık “Okulun onarımında ve hizmete açılmasında emeği geçen tüm kurumlara ve halkımıza teşekkür ederim.”dedi.

Silifke Belediye Başkanı Yardımcısı Eyüp Arslan ise “Derneğimiz bize gelerek durumu anlattı, biz de elimizden gelen yardımı yaptık. Bundan sonra da elimizden geleni yapacağız.” dedi

 Heyetle birlikte Yörük Kültür Evi ve kütüphanede incelemede bulunan protokol üyeleri dernek başkanına teşekkür ettiler. Ayrıca okul bahçesinde kurulan yörük çadırında yapılan çökelek sıkması ve yayık ayranı ikramında bulunuldu.

https://twitter.com/SilifkeGazetesi
Share

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir