SİLİFKE’DE TARAFTARLAR TEK YÜREK OLDU

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da oynanması planlanan Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa finali, takımların Suudi yetkililerle yaşadığı kriz nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.
Kulüpler ve TFF’den yapılan ortak açıklamada, müsabakanın ertelenmesinin gerekçesi olarak “organizasyondaki bazı aksaklıklar” gösterildi.
Ancak maç günü basına sızan bilgiler Suudi tarafının özellikle takımların sahaya ‘Atatürk temalı tişörtler’ ile ısınmaya çıkmalarına izin vermediği yönündeydi. Aynı haberlerde kulüplerin maça Atatürk’ün “Yurtta sulh, cihanda sulh” ve “Ne mutlu Türk’üm diyene” sözlerinin yer aldığı pankartlara da izin verilmediği ifade edildi.
Bu kararın ardından Galatasaray kafilesi İstanbul Havalimanı’na, Fenerbahçe kafilesi ise Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaştı.
İki kulüp de taraftarlar tarafından coşkuyla karşılandı.
SİLİFKE’DE TARAFTAR GRUPLARI TEK YÜREK OLDU BASIN AÇIKLAMASI DÜZENLENDİ
Maçın iptal olmasıyla birlikte Silifke’de ezeli rekabet ededi dostluk bağlamında UltraAslan – Genç Fenerbahçeliler – Çarşı – Silifke Belediye Spor Yengeçler Grubu ve bazı taraftar grupları biraraya gelerek basın açıklaması yaptı . Yapılan açıklamada ; TFF en baştan beri Cumhuriyetin 100.yılında oynanacak olan maçı Arabistan’a alarak hata yapmıştır . Türk Futbolunu bu hale düşüren TFF derhal istifa etmelidir . Bu ülkenin çocukları Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan ayrılmayacaktır . Mustafa Kemal’in Askerleriyiz sloganlarıyla açıklama sona erdi .

https://twitter.com/SilifkeGazetesi
Share

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir