ALTUNOK, TÜRKMEN ŞÖLENİNE KATILDI

Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, Erdemli belediyesi tarafından düzenlenen 31. Geleneksel Türkmen Şölenine katıldı.

Erdemli Çamlığında düzenlenen şenliğe katılan Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok yaptığı açıklamada, “İlki 1978 yılında düzenlenen “Erdemli Türkmen Şöleninin 31’incisini birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştirmenin sevinci içerisindeyiz. Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in döneminde başlayan ve merhum Türkeş ile MHP Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin de defalarca katıldığı Yörüklerin buluşmasını temsil eden şölene bugünde Türkiye’nin dört bir yanından gelen misafirlerimizle birlikte katılıyoruz. Silifke Belediyesi olarak biz de şölene yörüklerimizin  kullandığı kıl çadırımızı kurduk. Hem misafirlerimizi bu çadırda konuk ediyoruz, hem de Silifke’mizin meşhur yoğurdunu, çileğini, ayranını ve diğer yöresel yiyeceklerini misafirlerimize bu çadırda ikram ediyoruz. Yörük çadırımıza gelerek konuk olan Milliyetçi Hareket Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sadir Durmaz’a, MYK Üyemiz Serdar Soyan’a,  İl Başkanımız Zeynel Uğur Gölgeli’ye, Ülkü Ocakları İl ve ilçe  Başkanlarımıza,  AK Parti İl Başkanımız Cesim Ercik’e,  MHP MDK ve YSK Üyemiz Kürşat Türker Ercan’a, Mersin  Milletvekillerimize, ilçe kaymakamlarımıza, ilçe belediye başkanlarımıza, teşkilatımızın değerli yöneticilerine, KAÇEP yöneticilerimize ve tüm misafirlerimize Silifkeli hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyorum. Toplumları bir arada tutan bu değerlerimizi yaşamaya ve yaşatmaya devem edeceğiz. Birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştirdiğimiz bu tür şenliklerle Türk kültürünü ayakta tutan Türkmen ve yörük kültürümüzü gelecek kuşaklara taşımaya azimliyiz ve kararlıyız. Türkmen şölenini düzenleyerek bizleri burada buluşturan, birlik ve beraberliğimizin daha da güçlenmesine destek veren Erdemli Belediye Başkanımız Mükerrem Tollu ve tüm emeği geçenleri yürekten tebrik ediyorum” dedi.

Binlerce kişinin  katıldığı Erdemli Türkmen Şöleninin folklor gösterileri Ayşe Dinçer, Demet Akalın ve Mustafa Yıldızdoğan konserleriyle devam ettiği öğrenildi.

https://twitter.com/SilifkeGazetesi
Share

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir