SOFRALARIN DEMİRBAŞINA DEV ZAM 7.5 TL OLDU

2023 yılının ikinci yarısında peş peşe zamlar açıklanmaya devam ediyor. Son gelen zamlara ekmek ve simit zamları da eklendi. Tüketicilerin omzuna binen yük ile tepkiler sosyal medyada yankılanıyor. Son gelen zamlar ile ekmek ve simit , poğaça  fiyatı 7,5 TL’ye yükseldi . Türkiye‘de temmuz ayı ile birlikte peş peşe gelen zamlara yenileri ekleniyor. Geçtiğimiz günlerde ÖTV zammının yürürlüğe girmesiyle birlikte benzin, motorin, otogaz ve gaz fiyatlarına zam geldi. Doğalgaz zamlarının üzerine ise yeni bir zam daha açıklandı. Ekmek ve simit fiyatlarındaki zamları gören vatandaşlar isyan bayraklarını çekti.

EKMEK VE SİMİT FİYATLARI FIRLADI


Paylaşılanlara göre Fırıncılar, Kadayıfçılar, Pastacılar ve Simitçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından iletilen zam talebi incelendi. Yapılan inceleme ile birlikte 17 Temmuz 2023 tarihinden itibaren kentte 250 gram ekmek 7,5 TL’den satışa sunulacak.

Ekmek fiyatlarına gelen zamların yanı sıra simit , poğaça fiyatlarında da zam görüldü.

VATANDAŞTAN TEPKİ GELDİ


Simit ve ekmek fiyatlarında gelen zamların üzerine vatandaşlardan tepkiler çığ gibi yükseliyor . Gelen tepkiler ise şu şekilde sıralandı ; “ Seçim zamanı kapımıza gelen siyasiler , belediyeciler , milletvekilleri , parti yöneticileri neredeler ? Emekli maaşına %25 zam yaptık dediler hesabımıza %25 zamlı olarak gene aynı maaş yattı insanların akıllarıyla dalga geçiyorlar , ama önümüzde belediye seçimleri var o zaman bunun hesabını millet size sorar ” dediler .

https://twitter.com/SilifkeGazetesi
Share

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir