MUT’TA KAYISI FESTİVALİ BAŞLADI SİLİFKE HALKI FESTİVAL TARİHİNİ MERAK EDİYOR ?

Mut ilçesinde geleneksel olarak düzenlenen Karacaoğlan Kayısı Kültür ve Sanat Festivali’nin 61’ncisi Tarihi Karacaoğlan Çınaraltı Parkı’nda açılış töreniyle başladı.
Ffestivalin açılışına; İlçe Kaymakamı İhsan Ayrancı, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, çevre ilçelerin belediye başkanları, davetliler ve vatandaşlar katıldı. İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan festivalin açılışında konuşan Belediye Başkanı Volkan Şeker, “Karacaoğlan ve Mut deyince akla gelen festivalimizin Haziran ayının ilk haftasında açmayı yine görev bildik. Bugün akşam konser programlarımız da vardı. Fakat konser programlarını daha ileriki bir tarihe attık. Ama biz yılların geleneği kültürümüz olan festivalimizi açmaktan dolayı son derece gurur duyuyorum. İyi ki Mutluyuz. İyi ki bu topraklarda yaşadık. İyi ki sizlerle beraberiz. Ben sevginin kardeşliğin barışın huzurun ve birlikteliğin her daim devam etmesi dileğiyle sizleri selamlıyorum” dedi.

Mut Kaymakamı İhsan Ayrancı ise Mut ilçemiz 77 bin 800 dekar alanda kayısı üretimini yapıldığı, 2023 yılı için 150 bin tona yakın üretim hedefi koyduğumuz bir dönemdeyiz. Türkiye’de, coğrafi işaretli sofralık Mut kayısısının yüzde 85’inin üretildiği bir yer. Dolayısıyla bu ürün buradaki tarımsal gelirde çok önemli bir yer tutuyor” ifadesini kullandı.

Coşkulu bir şekilde kutlanan Kayısı Festivali akıllara Silifke’de uzun süredir yapılan festivali akıllara getirdi . Silifke Festivali ile ilgili henüz bir resmi açıklama gelmedi . Alınan bilgilere göre tahmini olarak Eylül , Ekim aylarında Silifke Festivali’nin yapılması planlanıyor .

Özellikle Maraş merkezli depremin ardından Silifke’de çok sayıda depremzede bulunuyor . Hem depremzedelerin psikolojik olarak rahatlaması hem de Silifke halkının pandemi dolayısıyla yapılamayan festivale vatandaşlar tarafından yoğun ilgisi bulunuyor . Festival tarihinin Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok tarafından duyurulması bekleniyor .

https://twitter.com/SilifkeGazetesi
Share

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir