Mersin 12 bin 980 öğrenciyi ağırlıyor

MERSİN Vali Vekili Harun Sarıfakıoğulları, Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaşandığı tarihten bugüne 180 bin kişinin deprem bölgesinden kentte  geldiğini, eğitim öğretim hizmeti alan 12 bin 980 öğrencinin okullara yerleştirildiğini söyledi.
Vali Vekili Sarıfakıoğulları, kurum müdürlerinin de katılımıyla toplantı düzenledi. Toplantıda konuşan Sarıfakıoğulları, Kahramanmaraş merkezli depremlerin 11 ilde 13 milyon vatandaşı etkilediğini belirterek, asrın felaketinin ardından devletin tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla afetin ortaya çıkardığı olumsuzluklara ivedi bir şekilde müdahale etmek ve yaraları sarmak için anında seferber edildiğini söyledi. Herkesin, felaketi yaşayan insanların yanında olduğunu, acısını paylaştığını ve dertlerine derman olmak için var güçleriyle mücadele ettiğini ifade eden Sarıfakıoğulları, “Bu istikamette Mersin ve Mersinliler olarak bizler de tüm imkanlarımız ile gerek afet bölgesinde çalışmalara katılarak, gerekse depremzede vatandaşlarımızı ilimizde misafir ederek, milletimizin ülke sathında sergilediği yardımlaşma ve dayanışma seferberliğine güçlü bir şekilde katkı sağlamaya çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, devletimiz tarafından depremden etkilenen vatandaşlarımıza sağlanan ayni ve nakdi yardımların yanında, yerel imkanlarla da vatandaşlarımıza her türlü desteği sağlamaktayız” diye konuştu.
Mersin Emniyet Müdürlüğü verilerine göre, depremin yaşandığı tarihten şu ana kadar toplam 180 bin kişinin deprem bölgesinden kentte geldiğini kaydeden Sarıfakıoğulları, “Deprem bölgesinden gelerek barınma ihtiyacı için valiliğimize ve kayamakamlıklarımıza başvuran 65 bin 496 vatandaşımızın konaklama ve diğer tüm ihtiyaçları karşılanmıştır. Vatandaşlarımızdan 10 bin 808’ni KYK yurtlarımızda, 5 bin 27’sini Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı pansiyonlarda, 2 bin 703’nü kamu misafirhanelerinde, 3 bin 118’ni gençlik kampları ve 43 bin 840’nı ise otel ve apartlarda misafir ediyoruz. Depremzede vatandaşların her ihtiyacının karşılanmasına yoğun gayret gösteriliyor. Bu istikamette 45 bin 325 vatandaşımıza psiko-sosyal destek ekipleri tarafından hizmet verilmiş, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımız aracılığıyla 40 bin 807 ailemize ayni yardım desteği sağlanmıştır. Deprem bölgesinden afetin yaşandığı ilk günden bugüne 22 bin 650 yaralı, sağlık tesislerimize tedavi olmak için getirilmiş veya kendi imkanlarıyla başvurmuştur. An itibarıyla 900 hastamız yataklı sağlık tesislerimizde tedavi görmektedir. Bu hastalarımızın 185’i yoğun bakımımızda, 715’i servislerde yatmaktadır” ifadelerini kullandı.
Depremin ardından aileleri ile kentte gelen 12 bin 980 öğrencinin okullara yerleştirildiğini vurgulayan Sarıfakıoğulları, Mersin’den deprem bölgesine 3 bin 320 personel ile 134 iş makinesinin görevlendirildiği dile getirerek, İçişleri Bakanlığı ve Afad Başkanlığınca başlatılan ‘Evin Yuvam Olsun’ kampanyasına tüm Mersinlileri destek vermeye çağırdı.
Bu arada, Mersin’de bulunan kimliği belirsiz 33 bebekten 21’nin hastanelerde, 12’sinin ise çocuk evlerinde gözetim altında tutulurken, 656 çocuğun ise ailelerine teslim edildiği öğrenildi.

https://twitter.com/SilifkeGazetesi
Share

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir