Silifke’de 3 Bin Kızılçam Fidanı Toprakla Buluştu

 Silifke, Yeşilovacık mahallesi  Mevkinde. 7 Eylül tarihinde yanan ormanlık alana Milli Ağaçlandırma günü etkinlikleri kapsamında 3 bin adet kızılçam fidanı dikildi. Fidan dikimi öncesi davetlilere fidanın nasıl dikilmesi gerektiği konusunda bilgi veren Silifke Orman İşletme Müdürü Hasan Arslan, yanan her karış toprağı yeniden ağaçlandırmak için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini  vurguladı.

7 Eylül tarihinde Silifke’nin Yeşilovacık mahallesi  yanan ormanlık alanlarımızı “Milli Ağaçlandırma gününde”yeniden yeşille buluşturuyoruz diyen Arslan, “2021 ve 2022 yıllarında bölgemizde çok büyük yangınlarla karşı karşıya kaldık. Yanan alanlara 450 milyon kızılçam tohumu ektik. Bu gün de hep birlikte 3 bin Kızılçam fidanını toprakla buluşturup, can suyunu vereceğiz” dedi.

Yanan alanların imara açıldığı konusunda sosyal medyada çıkan yalan haberlere itibar edilmemesi gerektiğini belirten Arslan, “Yalan alanların tamamını yeniden yeşillendirmek için var gücümüzle çalışıyor. 2021 yılında yanan alanlarımızda tohum ekimi ve fidan dikimi gerçekleştirdi. Fidanlarımız her geçen gün büyüyor. Bu yıl yanan alanlarımızda da yine tohum ekimi ve fidan dikimi gerçekleştiriyoruz. Yanan alanların hiç biri imara açılmadığı gibi yeniden yeşille buluşturulmaya devam ediliyor” dedi. Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner, Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, Kurum Müdürleri, Siyasi parti temsilcileri, öğrenci ve çok sayıda davetlinin katıldığı fidan dikim etkinliğinde fidanlar toprakla buluşturup, can suyu verildi.

https://twitter.com/SilifkeGazetesi
Share

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir