Doğadan gelen armağan zeytin. Hayatın mucizesi zeytinyağı

Kalykadnos zeytinyağı fabrikası Silifke’de Atayurt mahallesinde hizmet vermeye başladı.

Fabrikamız günlük 20 ton zeytin işleme kapasitesine sahip olup, soğuk sıkım seçeneği de bulunmaktadır.

Amacımız butik üretim yapıp, polifenol değeri yüksek, kaliteli zeytinyağı üretip, insanlara sağlıklı, yüksek kaliteli, temiz zeytinyağı ulaştırmak ve bu bilinci bu bölgede yaratmak.

Bölgedeki zeytin üreticilerini bilinçlendirerek zeytinyagından daha fazla verim ve kazanç elde etmelerini sağlamayı hedefliyoruz.

Üreteceğimiz zeytinyağında polifenol oranının en üst seviyede olmasını nasıl sağlarız diye düşünüp, çalışmalar yaptık ve buna en uygun sıkım makinesi ile yola çıktık.

AB destekli Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK)’ dan

kadın girişimci olarak destek aldıklarını belirten Başak Gürsoy, biz Silifkeliyiz, toprak ve tarih sevgisi bize dedelerimizden miras, üçüncü kuşak olarakta biz bu mirası devam ettirmeye çalışıyoruz. Marka ismimiz Kalykadnos, çocukluğumuzun geçtiği, Silifke Ovamızı besleyen Göksu Nehri’nin antik adıdır, kendi tarihimizden ilham alarak marka adımızı seçtik.

Antik çağa baktığımızda zeytinyağının kullanım alanlarının çeşitliliği ve yoğunluğu onu en çok üretilen tarımsal ürünlerden biri olmasına neden olmuştur. Zeytin ve zeytinyağı üretiminin varlığını kanıtlayan çok önemli arkeolojik bulgular elde edilmiştir. Aynı zamanda bu dönemde ihracatı ve ithalatı yapılmıştır. Zeytinyağı Kilikya ekonomisinde her zaman önemli bir rol oynamıştır. Antik Dönemde böyle bir ekonomik ve kültürel birikime sahip olan bir bölgede biz de tekrar bu ruhu yaşatmak istiyoruz.

https://twitter.com/SilifkeGazetesi
Share

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir