Altunok, “Trafikte Öncelik Yayaların”

Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, Gazipaşa ilkokulu önünde düzenlenen ‘Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu’ uygulamasına katıldı.

Gazipaşa ilkokulu önünde düzenlenen etkinliğe katılan Silifke Belediye Başkanı Altunok, öğrencilerle birlikte pankart ve bayraklar eşliğinde yaya geçitinden yürüyerek  yayaların geçiş önceliğine dikkat çekti. Belediye Başkanı Altunok konuşmasında, “Yaya geçitleri çok önemli. Vatandaşlar yolun karşısına geçerken öncelik yayanın. Bu konularda yaşanılan sorunların tespit edilmesiyle birlikte İçişleri Bakanlığımızın önderliğinde yayanın önceliğine ilişkin farkındalık çalışmaları yürütüyoruz. Okul önünde düzenlenen bu etkinlikte kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermeye dikkati çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla okul önlerindeki yaya şeritlerimizi de  kırmızıya boyadık. Temel amacımız, trafik kazalarının oluşmaması, öğrencilerimizin güvenliğinin en üst seviyede sağlanması, yaya geçitlerinde sürücülerimizin yayalara öncelik vermesi, bu konuda duyarlılığın en üst seviyeye gelmesini amaçlanmaktadır. Bugün bizde tüm ülkede olduğu gibi eş zamanlı olarak yürütülen ‘Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu’ uygulamasını ilçemizde de gerçekleştirdik. Temennimiz bu duyarlılığın toplumun tüm kesimi tarafından benimsenmesi ve kabul görmesidir. Kazasız günler diliyoruz, “Hayata saygı duruşu’na herkesi davet ediyoruz” dedi.

Protokol üyeleri ve öğrencilerle birlikte etkinliğe katılan Başkan Sadık Altunok, ‘yayalara öncelik duruşu ve  hayata saygı duruşu’ yazılı afişlerle ve bayraklarla  birlikte yaya geçitinden geçiş yaptı.

İçişleri Bakanlığı tarafından ülke genelinde eş zamanlı olarak düzenlenen Gazipaşa ilkokulu önündeki etkinliğe Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner, Belediye Başkanı Sadık Altunok, Karayolları 51. Şube Şefi Mahmut Alpi, Jandarma Komutanı Binbaşı Bülent Keskinsoy, Emniyet Müdür vekili Nuri Sarıyar, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sezgin, eğitimciler ve öğrenciler katıldı.

https://twitter.com/SilifkeGazetesi
Share

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir