TÜRK FUTBOLUNA BAKIŞ AÇISI

Bugün  3 Ekim Pazartesi,yeni bir aya yeni bir haftaya,yeni bir güne,başlıyoruz.Herkese  hayırlı haftalar bol kazançlı ve sağlıklı günler dileyerek  köşemize kaldığımız yerden başlayalım.

Türk futbolunda  süper Ligde  PTT  birinci ligde ikinci 3 liglerimizde  Milli takım maçları dolayısıyla ara verildi.Geçtiğimiz  hafta Cumartesi,Pazar ve bugün oynanacak maçlar ile futbol liglerimiz devam edecek.

Yine  İlçemizin bal liginde oynayan  Silifke Belediye  spor Pazar günü kendi  saha ve seyircisi  önünde sezon açılışını yaparak iki yıldan beri kıl payı kaçırdığı  şampiyonluğu  bu yıl yakalayacaktır.

Buna yürekten ve gönülden inanıyorum.Silifke  seyircisi takımlarını  hem kendi sahasında hem de deplasmanda destekleyen bir taraftar topluluğu,.

Milli takımın oynadığı  son iki maçı hep beraber izledik..İyiki, dört maçta 12 puan topladık.. C, Liginde  B, Ligine  çıkmak için  mücadele vermişiz.Hem de gol yemeden.Son 2 maçımızda  kalemizde 5 gol yedik.

Playof turunda bir takım avantajlarımızı kaybettik..Kendi saha ve seyircimiz önünde oynadığımız Lüksemburg da 3 gol yedik.Ve maçı 3,3 berabere bitirdik.

Son maçımızı deplasmanda  bizim bir ilçe nüfusu  kadar olan avaraj takımı diye adlandırılan fileyo adalarına 2.1 yenilmekten  kurtulamadık.Tüm Türkiye de futbol  oynayan oynamayan  herkes ayağa  kalktı.Mili takım teknik Diröktörü   stefan kunts ile Mili takım sorumlusu  eski mili futbolcu Hamit Altıntop ,yerden yere vuruldu.

Milli takımın  kulüplerinde  uzun müddet futbol oynamayan  oyunculardan seçilmesi  fileyo Adarlının hafife alınması  dikkat çekti.

Bir defa Türk Milli takımı  genellikle yabancı   Ülkelerin  futbol kulüplerinde  oynayan  takımlardan seçiliyor.

Bunların  bir çoğu  Türk uyruklu olmasına rağmen  Türkçe yi bile bilmiyor konuşamıyor.İstiklal Marşı okunurken bile  elleri arkada İstiklal marşını dinliyor.

Türk Bayrağının Türk cumhuriyetinin bunlara  öneminin değerinin öğretilmesi gerekir.Alman teknik direktör Daum bile geçici sürelerle Türkiye de teknik Diröktörlük yaptı.Türkçeyi örgendi.İstiklal marşını okudu.Yine Ülkemizde futbol oynayan  bir çok yabancı futbolcuda Türkçeyi örgendi röportajları Türkçe yapmaya başladı.Türkiye nin bütün stadları pırıl, pırıl yemyeşil  günümüz şartlarına uygun gece ve gündüz maçlarının oynandığı stadlar haline geldi.

Futbolumuzda buna karşı  başarı yok denilecek, kadar az. 85 milyon nüfuslu  Türkiye de Milli takımımız dünyada  a,b,c,gurubu ile değil  A, gurubuyla mücadele etmeli.eskiden bizim dönemimizde  liseler arası Türkiye ve dünya şampiyonası  futbol karşılaşmaları ile Kaymakamlık, mahalleler, ve köyler, arası futbol turnuvası Düzenlenirdi. Burada yetişen  kendini gösteren gençlerimiz  futbol  kulüplerinin  dikkatini çeker takımlarına kazandırıldı.Bunların hepsi  hayal meyal oldu.Süper ligde oynayan  dört büyük kulübümüzde  hemen,hemen  kural  gereği  oynayacak 3,4 Türk futbolcusu bile bulunduramıyor.

Takımlar oyuncu değiştirirken  sıkıntı çıkıyor.Yabancı kuralına bir sınırlandırma getirilmesi gerekir.

Bakın  Baskete  nasıl  Avrupa,şampiyonası  oluyorsa kulüplerimiz futbolda da bu başarıyı  niçin yakalanmasın.Kulüplerimiz  hemen,hemen hepsi borç batağında yüzüyor.yönetime gelen herkes cebini doldurup gelecek yönetime  milyonlarca borç bırakıp gidiyor.

Yönetime gelen kim olursa olsun kendi döneminde sorumlu olmalı  giderken  bu işin hesabını vermelidir.

Daha  yazacak  futbol ile ilgili çok konu ve konular var.İleri günlerde  kaldığımız yerden devam edeceğiz. Bugünlük bu kadar diyelim yarın başka bir konuda buluşmak dileği ile şimdilik şen ve sağlıkla kalın.

Genel Yayın Yönetmeni – Mehmet OKUR

https://twitter.com/SilifkeGazetesi
Share

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir