TÜM EMEKDER SİLİFKE ŞUBESİ, BAŞKANINI SEÇTİ

Tüm İşçi Emekliler Derneği Silifke Şube Başkanı, gerçekleşen seçimle 2025 Haziran ayına kadar İbrahim Deniz oldu.

Başkanlık seçimi için : Ankara , Malatya , Elazığ , Gaziantep , Kırşehir , Manisa , Adana ve Tarsus’tan gelen başkanlar oylarını kullandı ve Silifke EMEK DER’in yeni başkanını seçti. TÜM İŞÇİ EMEKLİLERİ DUL VE YETİMLERİ DERNEĞİ Genel Başkanı Satılmış Çalışkan yapmış olduğu açıklamada : “Güncelde emekliler toplumun en mağdur kesimi haline geldi. Bağkur ve işçi emeklilerinin % 80’i asgari ücretin altında bir maaşla geçim mücadelesi vermekteler. Bugün zam verseler ne olur ? şu an tüfe 35,64’e geldi ama 50 verseler ne olur , bize 3 kuruş zam gelirse piyasaya 5 kuruş geldiği için biz maalesef her gün mağdur durumdayız. Gösterge ve kat sayı sistemine geçilmesi lazım ve emekliye milli gelirden pay verilmesi lazım. Tüm emekliyi kapsayacak bir intibak yasası çıkarılması gerekiyor. Bir diğer meselemiz de ikramiye. Bugün 1100 tl ile tabiri caizse küçükbaş hayvanının bile ancak bacağını alabiliriz. Bu sebeple bir maaş düzenlemesi şarttır. Eğer biz sosyal devletsek , sosyal devletin 1. Görevi emeklisine kültürel ve ekonomik yaşamı sağlamaktır.  Ben geçinebileceğim bir emekli aylığı istiyorum, 2 kişilik yaşlı bir ailenin geçinebileceği bir maaş.

“Emeklilik bir lütuf değil haktır “

Sağlık anayasal bir haktır. Ama maalesef sağlık paralıya gitmektedir. Bugün halen de paralı şeklindedir. Paralının kaldırılması lazım. Ben çalışırken sağlık primi ödediysem , bugün ücretsiz bir şekilde faydalanmam gerekiyor. Randevu sistemi bizi çok zor duruma sokuyor çünkü alamıyoruz. Randevu alıp muayene olsak bile görüntüleme için 1 – 2 ay sonrasına gün veriyorlar. Bunun ortadan kaldırılması ve tedbirinin alınması gerekiyor.” Dedi.

Şube başkanı seçilen İbrahim Deniz ise : Amacımız bütün emeklilerin bir çatı altında toplanması. Biz emekliler olarak her berimiz dağınık yaşıyoruz. Sorunlarımız bir ama bir bütün haline gelemiyoruz. Emeklinin çıkarı için mücadele ediyoruz.  Silifke’de güzel , havadar 10 dönümlük bir arazi almak ve o arazi üzerinde emeklilere ait bir lokal , emeklilere kendi binasını yapmak istiyoruz. Onların gıda ihtiyaçlarını karşılamak istiyoruz.  Bu bina da emeklilerimizin çocukları ve torunları için bir düğün salonu yapmak istiyoruz. Çünkü dışarısı çok pahalı gücümüz yetmez. Müziği çalan da pastayı yapan da bizim çocuğumuz olsun. Biz bir olursak güçlü oluruz. Tüm emeklilerimize sesleniyorum , gelin bir olalım birlikte olalım.” Sözlerine yer verdi.

https://twitter.com/SilifkeGazetesi
Share

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir