Taşucu Prof. Dr. Aziz Sancar Bilim Merkezi protokolü imzalandı

Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ek hizmet binasında düzenlenen törenle Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner, Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sezer Aziz Sancar Bilim Okulunun Protokolünü imzaladılar. Yapılan Protokolle birlikte öğrenciler bir çok derslerini bilim merkezinde işleyip, yediden yetmişe toplumdaki tüm bireylerin merakını tetikleyecek, bilimsel okur-yazarlığını artıracak, dinamik, etkileşimli, ilgi çekici, katılımcı merkezli, araştırma tabanlı düşünmeye sevk eden bilimsel faaliyetleri toplumun hizmetine sunacak.

AZİZ SANCAR BİLİM OKULUMUZ, GELECEĞE DAHA DONANIMLI VE DAHA MODERN EĞİTİM ARAÇLARI İLE HAZIRLANMALARINA İMKAN SAĞLAYACAK 

Öğrencilerimiz ve gençlerimizin geleceğe daha donanımlı ve daha modern eğitim araçları ile hazırlanmalarına imkan sağlayacak olan Taşucu Prof. Dr. Aziz Sancar Bilim Merkezi ve Kütüphanemizi geçtiğimiz aylarda hizmete açmıştık diyen Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok yaptığı konuşmasında, “Belediye olarak hissettiğimiz sorumlulukla yediden yetmişe toplumdaki tüm bireylerin bilimsel merakını tetikleyecek, bilimsel okur-yazarlığını artıracak, dinamik, etkileşimli, ilgi çekici, katılımcı merkezli, araştırma tabanlı, düşünmeye sevk eden bilimsel faaliyetleri toplumun hizmetine sunma gayret ve çabamızı sürdürüyoruz.  Halkımıza ve ilçemize yönelik sürdürdüğümüz çalışmalar ve hayata geçirdiğimiz projelerimizin yanı sıra eğitime de büyük önem ve destek vermekteyiz. İşte bugün eğitime verdiğimizin önemin bir göstergesi olan Taşucu Mahallesinde bir süre önce hizmete açtığımız Prof. Dr. Aziz Sancar Bilim Merkezi ve Kütüphanemizi siz değerli katılımcılarımızın da huzurunda bu ilim, irfan ve teknoloji merkezimizi ilçe milli eğitim müdürlüğümüze tahsis ediyoruz.Hizmetler de önceliğimiz her zaman eğitimdir. Böyle güzel bir merkezi ilçe halkımızın ve öğrencilerimizin hizmetine sunmaktan dolayı gururluyuz, sevinçliyiz.Yarınımızı emanet edeceğimiz gençlerimizin eğitilmesi, okuması, araştırması, sorgulaması, milli ve manevi değerlerimize bağlı, bilgili ve yetenekli birer birey haline gelebilmeleri için bir süre önce hayata geçirdiğimiz bilim merkezi ve kütüphane projemize en büyük katkı ve desteği sunan Eren Holding MEDCEM Madencilik Şirketine ve Fabrika Müdürümüz Murat Kahya beye huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Geleceğin bilim insanlarının yetişmesine ev sahipliği yapacak olan bu merkezimizin ilçemize ve eğitim camiamıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Tüm katılımcılara teşekkür eder, herkese hayırlı ve mutlu bayramlar diliyorum” dedi.Bilim Okulumuz adını 2015 yılında Kimya alanında Nobel ödülü alan bilim insanımız Prof. Dr. Aziz Sancar’dan almıştır diyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sezgin, “Vizyonumuz, Ulusal ve Uluslararası işbirlikleriyle araştırma tabanlı özgün faaliyetler yürüten, toplumdaki tüm bireylerin bilimsel farkındalıklarını, bilime, teknolojiye ve bilimsel araştırmalara yönelik ilgi ve tutumlarını olumlu yönde artıran bir uygulama ve araştırma merkezi olmaktır. Aziz Sancar Bilim Okulumuz Silifke Belediyesi ve Eren Holding Medcem’in eğitime katkı hedefleri doğrultusunda 15 Mart 2022 tarihinde kurulmuştur. Silifke Belediyesi ile yaptığımız protokolle de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz projeye dahil olmuştur. Bilim okulumuzla birlikte öğrencilerimiz artık yaşayarak ve deneyimleyerek öğrenecekler. Bilim Merkezimiz ziyaretçilere aktif şekilde gezerek dokunarak deneyebilecekleri sergiler ve dinamik ortamlar sunmaktadır. Bu bilim okulunun hayata geçirilmesinde emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

https://twitter.com/SilifkeGazetesi
Share

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir