Altunok, “Herkes hassasiyet göstermeli”

Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, park, bahçe ile diğer sosyal ve spor tesislerde yer alan malzeme ve ürünlerin kamu malı olduğunu, bunların kullanımına dikkat edilmesi için herkesin hassasiyet göstermesi gerektiğini söyledi.

Oturma bankı, lamba, çöp kutuları, kamelyalar, havuzlar, musluklar gibi akla gelebilecek her malzemenin birer kamu malı olduğunu ve zarar verilmemesi gerektiğini vurgulayan Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, kamu mallarına zarar verenlerin uyarılmasını gerektiğini söyledi. Kamu mallarının insanlardan toplanan vergiler ile alındığını kaydeden Başkan Altunok, “Çöp kamyonları, dozer, greyder gibi araçlar yine vergiler ile alınmaktadır. Yani bedeli yine sizler tarafından ödenmektedir. Bu açıdan herkesin hakkı var. Bu nedenle özellikle korunmalı ve kollanmalıdır. Evimizdeki eşyaları nasıl itina ile kullanıyorsanız, aynı hassasiyeti kamu mallarında da göstermeliyiz. Sorumsuzca ve hor kullanılan, kırılan ve bozulan malzemelerin tamiri veya yenilenmesi için harcamada bulunuyoruz. Kamu mallarına zarar verenler görüldüğü zaman nazikçe uyarılmalıdır. Bu konuda tüm vatandaşlarımız üzerine düşen hassasiyeti göstermelidir” diye konuştu.

İlçe merkezi ve mahallelerde bulunan parklarda bir de inceleme yapan Başkan Altunok, halkı ve gençleri bu konuda uyararak herkesi daha duyarlı davranmaya davet etti.

https://twitter.com/SilifkeGazetesi
Share

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir