Mersin’de Çanakkale kahramanlarının torunları yola çıktı

Mersin’in Silifke ilçesinde, dedeleri  Çanakkale’de savaşmış ve şehit olmuş 30 kişi düzenlenen törenle, Çanakkaleye’ uğurlandı.

Mersin Üniversitesinin ‘’ Karış karış savunduk, Adım adım yad etmeye gidiyoruz’’ projesi kapsamında, Silifke’li Çanakkale şehitlerinin torunları, dedelerinin savaştığı cepheleri görmek ve onları anmak için yola çıktı.

Uğurlama Programına, Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner, Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, Mersin Üniversitesi rektör danışmanı  Prof.Dr. Murat Yakar, İlçe Emniyet Müdürü Kadir Aşkın, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Bülent Keskinsoy,  Kıdemli Yüzbaşı Sahil Güvenlik  Komutanı  Mehmet Ebcim , Silifke Cumhuriyet Başsavcısı Tahir Özgenç  katıldı.

Proje koordinatörü  ve  öğretim Görevlisi  Koray  Gidirişlioğlu  gazetecilere proje ile  ilgili bilgi vererek, yaptığı açıklamada ‘’Mersin Üniversitesi rektörlüğü ve Mersin Valiliği iş birliği ile  Çanakkale Savaşlarının  100.yılında,   102 Çanakkale şehidi  torunu  Çanakkale’de atasıyla buluşuyor  diye bir proje yaptık.  Bu projenin devamı aynı şekilde Silifke’den devam ediyor. Mersin’de Çanakkale’ye gidip şehit olan toplamda 1250  şehidimiz var.  Bizler de Silifke’den  Çanakkale’ye  gidip  şehit olan şehitlerimizin torunlarına ulaştık.  242 Çanakkale şehidi şehidimizin 30’unun torununu  Çanakkale’ye götürüp dedesiyle buluşturuyoruz. 7Emeği geçen Mersin Üniversitesi  Prof.Dr. Ahmet Çamsarıya, Silifke Kaymakamımıza, Silifke Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. ‘’ dedi.

Emekli  öğretmen  Rıfat Karaduman da, bu projeyi duyduklarında mutlu olduklarını belirterek, ‘’ Mersin Üniversitesi güzel bir proje hazırlamış. Benim de araştırmacılığım dolayısıyla Silifke’den Çanakkale’ye giderek şehit olanların torunlarını bulmam istendi. Uzun çalışmalar sonucu torunlara ulaştık. Bugün de onları dedelerini anmaları için Çanakkal e’ye yolcu ediyoruz.  Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.’’ İfadelerini kullandı.

Program katılımcıların,  Çanakkale şehitlerinin torunlarını yolcu etmesiyle son buldu.

https://twitter.com/SilifkeGazetesi
Share

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir