MESKİ, Silifke’ye 4,5 milyon liralık yağmursuyu yatırımı yapıyor

Mersin’de altyapısı bulunmayan bölgelerde yatırımlarını hızlandıran MESKİ Genel Müdürlüğü,yaptığı çalışmalarla kangren olmuş bir bölgeyi daha kaliteli altyapıya kavuşturuyor. Silifke İlçesiGazi Mahallesi’ne yeni döşenecek yağmursuyu hattı imalatıyla yağışlı dönemlerde mahallesakinlerinin yaşadığı olası su taşkınlarının önüne geçilecek. Çalışmaların tamamlanmasınınardından esnaf ve mahalle sakinlerinin yaşadığı su baskınları tarihe karışacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü,yağmursuyu altyapısı bulunmayan Silifke İlçesi Gazi Mahallesi’ne yağmursuyu şebeke hattıyapım işine başladı. Çalışmaların tamamlanmasının ardından Gazi Mahallesi’nin yağmursuyusorunu çözülecek, vatandaşlar su baskınlarından etkilenmeyecek.

Gazi Mahallesi’nin yağmursuları alıcı ortama iletilecek

MESKİ Genel Müdürlüğü’nün Silifke İlçesi Gazi Mahallesi’nde yapacağı yağmursuyu hattıimalatı ile yoğun yağışlarda oluşabilecek su taşkınlarının önüne geçilecek. Yağmursuyu altyapısıbulunmayan Gazi Mahallesi’nin yağmursuyu hatları yapılarak, bölgenin yağmursuları Silifkeilçe merkezinde bulunan Göksu nehrine bağlanacak. Gazi Mahallesi’nin muhtelif cadde vesokaklarında biriken yağmursuları alıcı ortama verilecek.

MESKİ’nin sözleşme bedeli 4 milyon 559 bin 900 lira olan yapım işi kapsamında toplam 1556metre yağmursuyu hattı imalatı yapılacak. Yapımına başlanan yağmursuyu hattı ile 322 metreØ1000 mm çaplı betonarme boru ve 369 metre Ø800 mm çaplı betonarme boru, 232 metre2,00×2,00 ebadında betonarme menfez, 298 metre 2,00×1,50 ebadında betonarme menfez, 335metre 2,00×1,00 ebadında betonarme menfez ile yağmursuyu şebeke hattı, 32 adet yağmursuyumuayene bacası ve 58 adet yağmursuyu ızgarası ve 1 adet deşarj yapısı yapılması planlanıyor.

“Vatandaşlarımızın yoğun yağışlı dönemlerde yaşadıkları su taşkınlarına son verilecek”

MESKİ Genel Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Mersin BüyükşehirBelediye Başkanı Vahap Seçer öncülüğünde, ilçelerdeki eksiklikleri ortadan kaldırmak içinbaşlatılan çalışmalara yoğun bir şekilde devam edilmektedir. Altyapısı bulunmayanmahalleler tespit edilerek, gerekli çalışmalar titizlikle yürütülmektedir. Bu kapsamdayağmursuyu altyapısı bulunmayan Silifke İlçesi Gazi Mahallesi’ne yeni yapılacak altyapıçalışması ile vatandaşlarımızın yoğun yağışlı dönemlerde yaşadıkları su taşkınımanzaralarına son verilecektir. Kentin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak, 13 ilçede deaynı özenle çalışmalar sürdürülmektedir” denildi.

https://twitter.com/SilifkeGazetesi
Share

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir