Silifke’de 48. Kıbrıs Barış Harekâtı Kutlandı

Mersin’in Silifke ilçesinde bulunan Kıbrıs Barış Harekât Şehitliğinde 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı Kutlama Programı kutlandı.

Törene KKTC Mersin Başkonsolosu, Silifke Kaymakamı, Silifke Belediye Başkanı, Cumhuriyet Başsavcı vekili, kent protokolü, askeri erkan, gaziler ve vatandaşlar katıldı. Törenin açılışında çelenk sunumu yapıldı

ardından Kuran-ı Kerim okundu. Sonrasında konuşma yapmak için kürsüye gelen Başkonsolos Zalihe Mendeli : ”Sayın Kaymakamım, Sayın Belediye Başkanım, ilçe protokolünün çok değerli üyeleri, kahraman mücahitlerimiz ve gazilerimiz, sivil toplum kuruluşları, sayın başkan ve üyeleri, basınımızın değerli mensupları, sevgili konuklar. Hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Bağımsızlık meşalesini yakan 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramının 48. Yıl dönümünü harekâtın başlangıç noktası olan Mersin’de ve beraberinde Silifke’de bir kez daha sizlerle birlikte kutlamaktan büyük mutluluk ve onur duymaktayım. Barış ve Özgürlük Bayramımız kutlu olsun. 2 bayrak dalgalanır bugün kuzeyde, 2 nazlı gelin misali.. 2 bayrak dalgalanır bugün kuzeyde, bir zamanlar Türk halkının zincire vurulduğu yerde… Bir zamanlar Türk halkının hunharca öldürüldüğü yerde… Artık hür’üz, özgürüz dercesine… Kıbrıslı Türk şairinin de söylediği gibi: Bugün kendi devletimizin ve şanlı bayraklarımızın çatısı altında , huzur ve güven içerisinde korkusuzca yaşıyorsak, bunu hiç tereddüt etmeden canlarını ortaya koyan aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz.

Bu vesileyle özgürlük mücadelesi liderimiz Doktor Fazıl Küçük, kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Rahim Denktaş, dönemin Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Bülent Ecevit, Başbakan yardımcısı Necmettin Erbakan ve kabine üyeleri ile vatanımız uğruna canlarını feda etmiş tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi, mücahit ve Mehmetçiklerimizi minnetle yâd ederim.” Sözlerine yer verdi.

Tören, halk oyunları gösterisi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

https://twitter.com/SilifkeGazetesi
Share

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir