ARİF  KADIOĞLU’NUN ARDINDAN

1968 yılında  Mersin ‘de ,Mersin İlköğretmen  Okulunda okurken merkezi Ankara’da olan Genç Ülkücüler Teşkilatı kuruldu. Bizler o günlerde Mersin’de bulunan bu teşkilata  sık sık seminere gider , (Bugünkü Toroslar Belediye Başkanı Atsız  Avşin Yılmaz’ın babası)  başkan Nihat Yılmaz’ın  konuşmalarından istifade ederdik. Hafta sonları ve tatillerde Silifke’ye geldiğimizde de şimdiki sanatçılar sokakta asfalt seviyesinin altındaki bir bodrumda kurulan ve başkanlığını Arif Kadıoğlu’nun yaptığı Silifke Genç Ülkücüler Teşkilatında  hem seminerlere katılır  hem de konuşarak fikir tazelerdik. O yıllarda Ankara ilahiyat fakültesinde okuyan Kerim Kulakçı’dan ve İstanbul Hukuk Fakültesi’nde okuyan Emin Öz’den ve  Üniversitelerdeki başka Silifkelilerden  Ülkücülük ile ilgili bilgiler edinirdik. Silifke’de  İbrahim Ok’un şehit olması da Genç Ülkücüler Teşkilatına katıldığı yıllarda olmuştu.

1971 12 Mart muhtırasında ordunun hükümete verdiği muhtıra üzerine hükümet çekilmiş, Türkiye’de de Genç  Ülkücüler Teşkilatı 1971 yılında feshedilmişti. Daha sonra  merkezi  Çankırı’da olan Türk Ülkücüler Teşkilatı Şevket Barutçu tarafından kurulmuş, ilerleyen zamanlarda onun üzerinde de  Türk adı  dernekte olur mu olmaz mı  gibi hukuki tartışmalar yapılmış, daha sonra bu dernek de kapatılmıştı. Ülkücü teşkilatlanmaların ülkü ocaklarıyla başladığı ve kuruluşunu 66’dan 68’e doğru tamamlayan bir süre de  bu ocak  kapanıp açılmalara rağmen bu güne kadar faaliyetini sürdürmektedir. Ankara dışında kurulan bir ülkücü teşkilat da  o yıllarda Kayseri’de kurulmuş ve adı Büyük Ülkü Derneği’dir.

Kurucu genel başkanı Muzaffer Tok’tur.

Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi ve devamında MHP ‘ye dönüşüm gibi birleşmeler, ayrışmalar devam ederken  ve bunların içinden doğan Milliyetçi Hareket Partisi 1973 seçimlerinde Silifke’den  Arif Kadıoğlu’nu meclis üyesi çıkarmıştı. 77 seçimlerine kadar MHP’nin  Silifke Belediyesi Meclis Üyesi olan Arif  Kadıoğlu bizim için büyük bir dava adamıydı. 12 Eylül 1980 ihtilalinin ardından birçok  arkadaşımız  Anavatanda siyaset yapmaya başlamış. Bu kervana  Arif Kadıoğlu da katılmıştı. O yıllardan sonra  1994 yılında  Anavatan adayı Sadık Avcı’nın Belediye Başkanı olmasıyla Arif Kadıoğlu onunla birlikte uyumlu çalışmalar yaptı.

Benim zaman zaman ziyaret edip hatrını sorduğum Arif Kadıoğlu’ndan bir isteğim olmuştu. Silifke’de ilk festivalin yapılışı 1974 yılıydı. O da hem meclis üyesi idi hem de Silifke Festival Komitesinin içinde yer alıyordu. 2013 yılında yazdığım “Festivalin 40 yılı” isimli kitaba ondan 2 sayfalık bir görüş istedim. ‘’Nasıl başlattınız, nasıl bu işi Silifke’de tutturdunuz, anılarını istiyorum Arif Ağabey’’ demiştim.

Yaklaşık 1 hafta sonra elinde  bir sayfalık daktilo yazısı ile Silifke Belediyesine geldi ve yazısını verdi. İşte ben de onun o verdiği yazıyı aynen kitaba koydum.

Kadıoğulları ailesi olarak Silifke’de tanınan  Arif Kadıoğlu, yetiştirdiği evlatların son yıllarda MHP’de siyaset yapmasını istedi ki bugün oğlu Vehbi Kadıoğlu MHP ilçe yönetimindedir. Bu görev onu Cumhur İttifakının birlikteliği ile Silifke Kent Konseyi Başkanlığına da taşımıştır. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Geçmişi yaşayanlar Arif Kadıoğlu ile birçok noktada kader birliği yapmıştır. Onun fikirlerinden faydalanan çoktur. 68’li yıllarda  68 kuşağı olan o günü yaşayan bütün ülkücülerine sorduğumda Arif Kadıoğlu’nu büyük anılarla hatırlarlar ve anlatırlar. Bugün yaş itibari ile eski kuşak olanların dışında belki de  Arif Kadıoğlunun siyaset arenasında hatırlayan az olabilir. Fakat geçmişteki Silifke’de ki göstermiş olduğu liderlik pozisyonu cesareti, teşkilatçılığı , fikir üretimi  bizler tarafından yaşadığımız sürece hatırlanacaktır.

https://twitter.com/SilifkeGazetesi
Share

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir