VAH SARI KEDİM VAH !

Zaman zaman ben de yazdım değişik yazanlar da oldu. Silifke sokaklarında kediler ve köpekler. Kimimiz bağırdık çağırdık , kimimiz hayvansever karakterlere bürünüp “ne var canım buralarda sokaklardaki dilsiz dostlarımız” dediler ama ne yazık ki kasap tavukçu ve lokanta gibi yerlerin önünü tutan köpeklerle bu yerlere yan kokluktan sığınan kediler arasında çok nadir de olsa sataşmalı boğuşmalara şahit oluyoruz. Bir köpek kediyi görünce saldırır. Kedi için en kolay yol , yakındaki ağaca tırmanmaktır. Kedi de fareyi görünce kovalar (son yıllarda yetişen sosyete kediler hariç). Fare kendini en yakın deliğe atmakla bulur.

Yaklaşık bir aydır bir tantunicinin yakınlarına yavrulayan konumuza adı bahsi olan sarı kedi yavrularının doğumundan itibaren her gün bodrumdan etrafı gözetleyerek çıkar , duvarı siper ederek birkaç yiyecek kırıntısı yer ve geri döner. 4 yavrudan en gelişkinine eğitim vermeye başlayan bu sarı kedi , en iri yavrusunu miyavlayarak öne düşer yavru kedi de bodrum merdivenlerine bir bir tırmanır açık alana çıkacağında kaldırımdaki insanları , yoldaki arabaları görünce hızla geri dönüp kaçar. Öbür 3 yavru ise annenin yavrulama yaptığı yerden henüz hiç ayrılmamışlardır ve yine bir sıkıntı da bodrumun havalandırma boşluğunun içine kaçarlar. Bu sarı kedi gerek büyük yavrunun eğitimi için gerekse kırıntı parçaları yeyip geri dönmek için her çıkışında o kadar dikkatlidir ki başına bir iş gelmesin diye tüm hünerlerini kullanır.

Hani konumuzda köpeklerden de bahsettik ya , belki sokak köpekleri kedilere o kadar saldırmıyor ama sahibiyle birlikte , başında iple dolaşan cins köpekler ipi koparırcasına kedilere saldırır. Yine bahsettiğim mekanda benim de tanıdığım bir arkadaşım pitbulla benzeyen bir Amerikan köpeğiyle ara sıra yürüyüş yapar. O köpek de gayet eğitimli bir köpektir. Gel deyince gelir, git deyince gider , yat deyince yatar. Önceki gün bu eğitimli köpeği parkta oturan insanların yanında dolaştığını gördüm. Ben geçerken de gayet kibardı , kendini sevdirmek için bana her türlü numarayı çekti. Köşeyi dolandım kedinin olduğu bodrumun çıkış yönüne doğru ilerledim. Sarı kedi yine kaldırım üzerinde yiyecek peşindeydi. Nasıl oldu bilemiyorum bu köpek o dört yavru annesi sarı kediyi öyle bir kaptı ki ısırmasındaki gücü düşünemezsiniz.. Merak edenler sosyal medyadan bir köpeğin çene kuvvetini hangi ağırlıkta bastığını okuyabilir. Kediyi hem sıktı hem de sallayarak çarpmaya başladı. Orada bulunan herkes koştu , pitbull’un ağzından kediyi zorla aldılar ama beli ve arka ayakları kırılmış gibi olan kedi sürünerek bir arabanın altına girdi.. Herkes ahladı vahladı.. Birkaç tane Silifke’mizin genç kızı kediye yardımcı oldular ama kedinin arka tarafı hiç tutmuyordu. Yavruladığı yuvaya götürdüler bende indim kedi adeta felçti , yavrular kaçışıyordu. Bende oradan ayrılmıştım.  Daha sonra bu duyarlı genç kızlarımız gerekli yerlere ulaşmış , Mersin Büyükşehir Belediyesi görevlileri kedinin bakımı için alıp götürmüşler. Bu haberi duyunca da gönlüm bir ferahladı.

Gelelim kedi köpek dalaşına , yani kedi köpek düşmanlığına. Nereden geliyor bilmiyorum ama bir köpek sahibi de şöyle anlattı. Benim de bir köpeğim var küçücük yavruydu. Büyük kedilerle oynamak istiyordu. Fakat büyük kediler hep onu dövdüler durdular. Bu yavru köpeğim büyüyünce hiçbir hayvana dalaşmazdı ama kediyi görünce sabredemezdi. İnansak mı acaba ? Bir de bugünkü dünyada faşizan veya totaliter düşünceli adamları görünce ve onların kapitalist sistemi ile milyonlarca insanın ezilip geçtiğini görünce illa ki kedi köpek ve fare aklıma geliyor. Çoğumuzun ne kaçacak bir deliği ne de can kurtarmak için çıkacak bir ağacı var. İşte dünyanın acımasız adaleti böyle oluyor.

Kalın sağlıcakla hoşça kalın dostça kalın.

https://twitter.com/SilifkeGazetesi
Share

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir