BÖLGEMİZDE KISA KISA HABER ÖZETLERİ

Günler yaşayan ve sağlıklı olanlar için su gibi geçiyor . Hayırlısıyla Eylül ayınında son gününe girmiş bulunmaktayız . Yazın son günlerini yaşıyoruz . Okullarımız açıldı birçok üniversite ve yüksekokulda önümüzdeki hafta açılacak . Uçak , otobüs , trenlerde yer bulmak imkansız bir hal alırken artık bir yerden bir yere gidip gelmekte cep yakıyor . Buna rağmen hayat devam ediyor . Yaylalarımıza giden birçok vatandaşımız havaların soğuması ile birlikte Silifke merkeze göçmeye başladı . Yine geçtiğimiz günlerde doğalgazın Silifkeden hayırlı uğurlu olsun duaları ile temeli atıldı , inşaatına başlandı . Bir ayağıda Mersinden Erdemliye kadar , devam ediyor . Aldığımız bilgilere göre  eğer doğru çıkarda yapılırsa 2023’ün sonlarına doğru Silifkeye gelecek deniliyor . Önce Erdemli ayağı bağlansın vatandaş kullansın daha sonra sıra bize gelsin . Mut ilçesine Karaman ilinden 2 yıl önce geldi gelecek dedikodusu yapıldı bir takım altyapılarda tamamlandı hala Mut ilçesine doğalgaz evlere verilemedi . Bakalım bizim ki hangi bahara kalacak belli değil . Yıllar önce bir otuz yılı aşgın süredir Silifke gazi paşa yolu muhtelif zamanlarda muhtelif aylarda tünel açılışları yapıldı . Her bakan açılışta 2009 – 2013 -2015 -2020 yıllarını işaret ettiler , yıl 2022 oldu hala bitirilemedi . Belki bir 10 yıl daha geçer . Aynı kelime ve yazılarımız Mut , Silifke yolu içinde geçerli .Bakan Lütfi Elvan muhtelif tarihlerde açıklama yapıp sosyal medyada gündem yaratarak Mut – Silifke yolunu 30-40 dakikaya ineceğini belirttiler bugüne kadar dediklerinin hiçbiri çıkmadı . Önemli olan temel atma veya ihaleye verme değil o işi bitirme . Bunun için de bu işleri takip edecek siyasetçiler ve yerel yöneticilere kalıyor . Silifkenin vilayetlik hakkı için çalışmalar başlatıldı . Son günlerde bu konu ile ilgilide bir yol katedilemedi . Bundan sonra da olacağını zannetmiyorum , inşallah bizler yanılmış oluruz .

Bu güzel ve şirin ilçemizin birçok hizmete ihtiyacı var , sabahları keklik ışıkları ile Dörtyol kavşağı tıkanıyor araç trafiği yarım saati buluyor . Buralara süratle ve süratle bir alt geçidin yapılması gerekiyor yine yıllardan beri açılması beklenen Feyyaz köprüsü Yataş civarındaki yolun Konya çevreyoluna bağlanması için bir adım bile atılmadı geçmiş dönemde istimlak bedelleri ödendi .

Büyükşehir belediyesi Silifkeye ne hikmetse kalıcı gözle görülür bir hizmeti olmadı . Yine birçok sahil beldelerimizde altyapı ve kanalizasyon artıklarını tarlalara bağa bahçeye aktığını görmekteyiz . Birçok sahilimiz hızla kentleşiyor yeni yerleşim alanları oluyor . Vatandaşlar altyapı arıtma ve kanalizasyon işinin yollarla birlikte biran önce çözülmesini bekliyor . Yine Silifke’nin sahillerinde ve köylerinde akşamları sinekten vatandaş büyük bir rahatsızlık duyuyor . Bu ve buna benzer sorunlarında çözülmesini bekliyor .

Silifke günden güne büyüyor gelişiyor nüfusu her geçen gün artıyor . Vatandaş yerel yönetimlerden de hizmet bekliyor . Bugünlük bu kadar diyelim yarın başka bir konuda buluşmak üzere şimdilik hoşçakalın .

https://twitter.com/SilifkeGazetesi
Share

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir