GEÇEN HAFTA VE HAFTA İÇİ ÇARŞI PAZAR İZLEMLERİM GÖZLEMLERİM

Bugün 22 Eylül Perşembe . Köşe yazımıza kaldığımız yerden devam edelim.

Geçtiğimiz günlerde Gülnar ilçesi Büyükeceli mhallesinde çıkan orman yangınları rüzgarın etkisiyle büyüyerek hızla çoğaldı . Büyükeceli mahallesiyle birlikte ilçemiz sınırları içerisinde bulunan büyük bir alanda yok oldu küle çevrildi . Emniyet birimleri Orman Müdürlüğü Ekipleri bu yangının kim ve kimler tarafından çıkarıldığını titiz bir şekilde raştırıyor . İlçemizde Yeşilovacık mahallesinde bulunan Pinepark Oteli restaurant ve bir kısım yerler yandı metro dinlenme tesisleri ve akaryakıt istasyonu kıl payı yanmaktan kurtuldu . Hırmanlı ve Kemer mahalleleri bazı ev ve işyerleri yandı .Burada yaşayan hayvanları olan vatandaşlar hayvanlarını kurtardı herkes yangını söndürmek için seferber oldu . Devlet yangın söndürme uçakları , helikopterleri , arazörler , itfaiye araçları ,

 tomalarla müdahele etti . Yangın zarar ve ziyanı daha hesaplanmadı . Burada asıl olan ve dikkatinizi çeken yılda Aydıncık ve Gülnar ile Silifke Boğsak’da  yangınlar çıkmıştı uzun uğraşlar  sonucu yangın söndürülmüştü . İlçemizin hemen hemen denizden sonra her alan her yerleşim yeri ormanlarla kaplı . Buradan sesleniyorum ; Yeşili , ormanı yakanlar ülkeyi yakmış sayılır . Piknik alanlarımızı gelişi güzel kullanmayalım her yerde ateş yakıp etrafa sıçramasını önleyelim .Özellikle kamyoncular , minibüsçüler yoldan geçen kim olursa olsun sigara izmaritini mutlaka ve mutlaka söndürmeden atmayalım . En ufak bir duman ve ateş gördüğümüzde güvenlik birimlerine haber verelim . Bu yeşilim ormanlarımız tekrardan eski haline dönebilmesi için devlet bizim verdiğimiz vergileri buralara harcayarak yeşillendirmeye çalışıyor . Eski haline dönebilmesi için belki bir yüzyıl daha geçmesi gerekir .

Orman veya ormanlık alanlarımız milli servettir . Koruyalım kollayalım gözümüz gibi bakalım . Geçtiğimiz hafta sonu Silifke sahillerini baştan aşağı dolaştım sonbahar ayı gelmesine rağmen her taraf tıklım tıklım dolu . Narlıkuyu’da kahvaltı yerleri iğne atsan yere düşmezdi . Akşamları da balık restaurantları ; balığın rakının biranın çok pahalı olmasına rağmen buralarda çok kalabalık herkes sıra bekliyor .

Bu hafta içi ise yavaş yavaş ilçemizde bulunan siteler ve yazlık evler boşalmaya başladı . Taşucu , Akkuyu Nükleer Santraline gelen Rus konuklar ve çalışanlarına tarihi günlerinden birini yaşadı . Taşucun da bulunan yat turları biri kalktı biri sahile yanaştı . Onlar da müşteri bayramı yaptı . Taşucu Meslek Yüksek Okulu Mersin Üniversitesi Silifke Meslek Yüksek Okuluna kayıt yaptıran öğrencilerde ev arama derdine düştüler . Kira fiyatlarını görünce şaşkına döndüler . Yaz ayı ile birlikte çarşı Pazar fiyatları da sebzede belirli bir düşüş kaydedilirken meyvede almış başını gidiyor . Böyle giderse domatesi kışa  50 TL’den yiyeceğiz hesapları yapılıyor .

Balık avlanma mevsimi serbest oldu , balık fiyatları da el yakmaya devam ediyor . Vatandaş zaten peynir , süt , yoğurt , et ,tavuk ürünlerinin cep yaktığını düşünürken birde artan enerji ve akaryakıt fiyatları karşısında ne yapacaklarını kış gelmeden kara kara düşünmeye başladılar . Allah hepimizin yardımcısı olsun diyelim . Bugünlük bu kadar yarın başka bir konuda buluşmak dileğiyle hoşçakalın sağlıcakla kalın .

MEHMET OKUR – GENEL YAYIN YÖNETMENİ

https://twitter.com/SilifkeGazetesi
Share

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir